Květnová kronika školky

Veverky 10.5.

Opět jsme prožili krásný a opět slavnostní pátek s partičkou Veverek.

Dnes ráno měly děti tvořivou, a tak jsme připravovali narozeninovu knížku pro Malvínku, ale i spousty obrázků pro maminky a tatínky. Malvínka si dokonce vyžádala vodovky, tak jsme zkombinovali voskovky a aqualinky a vznikla díla překrásná. 

S předškoláky jsme trénovali přesné stříhání dle předlohy. Bylo to prý těžké, ale dařilo se.

Čas utíkal, my jsme ještě na louce cvičili jógu a váleli sudy. A pak jen tak bez batůžků jsme se vydali za rokli, kde nám Milan připravoval bojovku za pokladem. Děti se rozdělily do dvou družstev – „Správná parta“ s kapitánem Edou S. a „Draci“ s kapitánkou Lotkou. 

Určili jsme i průzkumníky, zdravotníky, zásobovače, znalce flóry,… a pak jsme vyrazili. Bylo to napínavé, Milan dětem vyprávěl skvělou legendu a připravil trasu. Děti to ohromně bavilo a některé se malinko bály, ale obě skupiny našly poklad. A radost byla převeliká. 

Pak už super obídek od Dity a oslava Malvínky s melounovým dortem. Mňam. My se máme dobře. 

Veverky 3.5.

Dnes jsme se potkali prvně v máji po nádherné Májkové slavnosti. Čekal nás den plný oslav, neb je právě dnes mezinárodní den lesních školek, ale hlavně jsme měli mezi námi oslavence. A to rovnou dva. Počasí bylo tak akorát, někdo rovnou běhal bosky v tričku a nechtěl ani mikinu, jiní zas nechtěli sundat bundy.

Dali jsme se hned do práce, neb připravit dvě narozeninové knížky není jen tak. S předškoláky jsme v jurtě zkoumali naše oči. A pak už byla krásná oslava Vikiho čtvrtých narozenin se vším všudy v týpí. Milan rozdělal slavnostní oheň, rodiče přinesli výborný svěží dort a přišel i skřítek s dárkem pro Vikiho. Pak jsme se rozhodli vydat se naší roklí vzhůru a byl to tedy výkon. Naštěstí jsme s sebou neměli batohy a v rokli nebyla voda, ale přesto to bylo velké dobrodružství.

Někdo si z rokle odnesl i poklad. Šimon našel spadlé hnízdečko, Kazi uschlou hortenzii a Tula datlí pírko. Moc chválím všechny větší, kteří pomáhali menším – Mie, Kazi. Průzkumníci vepředu Šimon, Ondra, Ruben a Kilda. Milan vzal s sebou i lano, ale nebylo třeba. Občas nám v soutěsce řekl, že tady jsme v druhohorách, tady tekla velká řeka, tady to je břidlice,….

Byli jsme moc rádi, když se před námi konečně objevil náš dobrý známý můstek. Tam jsme si ještě pohráli a pak jsme šli kolem ohrad s hříbátky a děti natrhaly maminkám kytičky. Školáci byli v Praze na výstavě, takže jsme měli zázemí i Dity vynikající oběd jen pro sebe. Po obědě měly děti čas si pohrát a pak zase další oslava – naší čerstvě šestileté Lotky. Přišel jiný skřítek, byla jiná koruna. Měli jsme perníkový dort s ohnivou fontánkou. A bylo to také moc pěkné. Pak už čas odcházení, předávání dětí. Svačinka dnes nebyla třeba. Děti byly velmi pozorné, milé, vstřícné a myslím, že si to oba oslavenci užili. A opět jsme si připomněli, že pro velké výzvy není třeba chodit nikam daleko, protože naše zázemí je dobře situováno. Koukněte na fotky.

Napsat komentář