Únor 2023

20. 2. Vlčata

Dnes jsme se sešli prvně po jarních prázdninách. Ráno bylo chladné a pošmourné, všichni se těšili a na dětech nebylo znát, že by byly týden pryč.  Sešli jsme se celkem brzy a po ranním kruhu jsme hned vyrazili k babskému potoku zkontrolovat mlýnek. Během únorových mrazů zamrzl, chtěli jsme se proto ujistit, že se nepoškodil. 
Když jsme přišli k Babskému potoku, zjistili jsme, že z mlýnku vypadl šroub. Milan ho opravil a teď se mlýnek zase vesele točí. Rozdělali jsme u potoku oheň, u kterého jsme se ohřáli, a kdo chtěl, opekl si svačinu. Velcí kluci, Šimon Dědič a Florián, si připravili hotovou hostinu. Alex, Ruben a Šíma Drahota nám pomohli připravit oheň. Nasvačili jsme se, děti si krásně hrály a dopoledne nám tak rychle uteklo. Vrátili jsme se proto do zázemí na oběd, po kterém jsme si v týpí u ohýnku vyprávěli pohádku O Paní Zimě (podle bratří Grimmů),  kterou jsme si nakonec i nakreslili. Jako vždy vzniklo hodně krásných a originálních obrázků.
Dnes byl s námi i jeden školák, který nemohl na brusle a skvěle si rozuměl se staršími kluky. Šíma Drahota si hrál s Kildou a Julíškem, Ondra H. se Zeonem, Flori s Cecilkou a Lotka s Františkou. Kristiánek si chvíli hráli s Alexem a Rubenkem, chvílemi sám objevoval svět. 
Dnešní den jsme si všichni užili a už teď se těšíme na příští pondělí. 
P. S. Paní Zima z dnešní pohádky není to samé jako Morana. Děti se proto mohou bránit jejímu spálení. 

Napsat komentář