Lovci záhad informují…2.-5.5. 2017

Úterý

Výtvarka – Tom a Terka

Ahoj, je tu další z úterních reportů. Tak tentokrát jsme to od vlaku vzali nejdříve
na hřiště, protože byl nádherný den:) Děti se proskočily, dali jsem si společně sváču
a potom rovnou nahoru na jurtu. Tam nám Hugo a Vládík představili své projekty. Dozvěděli jsme se zajímavosti o barvách
a o pražském metru, potom jsem dal před jurtu stoly a tvořili jsme venku na sluníčku. Děti malovaly, vyřezávaly, bylo to fajn.
Tak snad bude zas příští týden pěkně:))))    Ahoj Tom

Přírodopis  – Honza a Terka

Středa

Výlet – Katka a Tom

Ahoj, ve středu jsme vyrazili na výlet botanický s Tomášem Tichým. Frčeli jsme vlakem do Karlštejna a pak autobusem do Srbska, potom chvilku pěšky a pak se to stalo! Vstoupili jsme na území CHKO Koda! Tomáš nám ukazoval všelijaké druhy rostlin, takže jsme si zapsali poznatky do sešitů. Taky nám ukázal kodskou chloubu – Pěnovec, což je vlastně druh vápence, který na kodském potoce vytváří hráze a všelijaké další pohádkové tvary! Také nám Tomáš v lese ukázal Jeřáb Krasový, to je druh stromu (keře), který roste jen v kodském lese. pak nám taky ukázal orchydej, Hlístník Hnízdák, jestli to píšu dobře, a to vám je květina, která vůbec není zelená a je to cizopasník na kořenech stromů, buků a tak dále …..:)
No, bylo toho zkrátka dost a nakonec nás ještě Tomáš vzal na kodskou stěnu, což je fakt grande skála, ze které je pořádný sešup dolů a taky pěkný rozhled a navíc tam také roste plno vzácného bejlí. Takže to by bylo ve zkratce tak nějak vše:) Mějte se všichni krásně, jo a ještě děkuju Petrovi Macalíkovi, který s námi byl a dělal nám podporu, tak DÍKY Petře:)
A taky díky Tomášovi za Krásnou procházku a plno informací a díky Káče za organizaci!
Tak příští středu ČAU!!!  Tom

Čtvrtek

Angličtina – Petra a Míša

Dnes jsme se sešli – všichni školáci, Petra, já a navíc Kamila (možná budoucí průvodkyně).
Děti řádily více než jindy, Vojta vysvětloval, že den předtím nebyl čas na „blbiny“ a nebo možná i tím, že tam byl někdo nový? Jen asi polovina dětí měla s sebou ovoce na plánovanou přípravu ovocný salát, tak jsme přikoupili na náměstí jahody a maliny aby si každý mohl zakrájet.
Každopádně Petra na hřišti zaujala děti hrou na mixér, kdy jsme vyráběli rozličné Fruit Shakes. Mango je největší hit. V jurtě byl obvyklý čas na soustředěnou práci – téma stále bylo jídlo – Breakfast, Lunch, Dinner and Snacks a tak jsme se dozvídali co měl kdo k večeři a co se kde podává k snídani. Velmi zajímavé. 🙂 Před obědem byl ještě čas na výrobu zmiňovaného salátu ze všech možných ovocných ingrediencí a byl to tedy dobrý dezert po obědě.
Zde dvě fota pro ilustraci. Míša

IMG_7739

IMG_7740

Matika – Míša Višňa a Terka

Tentokrát děti nakupovaly. Prodavače dělali Vojta a Nathan a úkol to byl pro ně nelehký, protože ti naši prvňáčci už zkouší nakupovat za stále větší částky a tak se počítalo až se z nás kouřilo.  Terka

Pátek

Přezkoušení – Katka a Terka

U samotného přezkoušení jsem nebyla, ale z pátku si odnáším silné zážitky z představení z pohybovky, kdy děti ukázaly metodičkám a rodičům svou sestavu z posledních týdnů. A ze společného hraní fotbalu, do kterého se zapojily i někteří rodiče. A zápas to byl dlouhý a vyrovnaný, ti naši kluci už jsou prostě hodně dobří. 🙂 Skvělé to bylo. Odpoledne probíhala již jako obvykle čeština s Míšou Višňou a psaní o rybách.   Terka

 

Napsat komentář