Zápis z Velkého parlamentu – 18.4.

zapsáno Míšou 
Předseda parlamentu: Vojta Čaj ve spolupráci s Matějem Vyšínským
(velké uznání oboum za udržení kázně i dobré nálady)
Přítomni:
Školáci
Vláďa
Mia
Vojta
Matěj
Jura
Kuba
Máťa
Nat
Otík
Krištof
Maruška
Průvodci:
Káča
Míša
Eliška
Tereza
Petra
Jan B.
Tom
na návštěvě Igor – zájemce o práci v naší škole
Rodiče:
Milda
Hanka
Kája
Petr M.
Lenka V.
Madla plus Martin
Zdeňka
Tereza R.
Petr K.
Tereza Vlčice – představuje nově zavedené pravidlo ve škole – najít přijatelný kompromis  pro všechny –  nový způsob hlasování.
Káča – návrh prodávat ve středu na stánku v Berouně a tak pokrýt náklady na akce – odsouhlaseno
Jura – chce těžší učivo – přislíbeno
Kuba – návštěva zvířátka ve škole, Elišky králiček již není ve hře. Tak křečci a koťátka ( Terka a Krištof. Morče –  Nathan, Jura  – odsouhlaseno
Honza B. doporučuje oddělené návštěvy křečků a koček 🙂
Lenka V – středeční výpravy – stejná místa – klukům se ráno nechce. Případ Bubovice. Tom obhajuje. V Bubovicích jsme byli kvůli právě kvetoucí rostlinám. Velkou většinu výjezdy konzultujeme vždy s dětma. Honza B. doporučuje, ať se děti více zapojují do výběru výprav. Odsouhlaseno. Terka plus Vojta – navrhuje rozdělení do dvou skupinek podle zájmu a preferencí. Diskutabilní. Možné, když jsme v Řevnicích.
Terka – Předparlametní příprava s dětma – den po dni : Děti jsou vesměs spokojené.
Některé nechtějí aby se jim Jirka v pondělí posmíval, aby Honza B. měl i obrázky k přírodovědě, aby Špaňda měl i hlubší informace pro starší a znalé, aby byly v AJ a v matice nejprve těžší úkoly je-li možno. Jura a Máťa chtějí mít náročnější úkoly v Aj, ale na Lions se ještě necítí. Už méňe vybarvování v pracovních listech.
Někdo snad že pohybovka v pátek s Eliškou je přliš náročná.
Eliška – spokojená – apeluje na rodiče a zapisování dětí do docházkového systému.
Potřeba především ČT a PÁTEK ale i jiné dny! Kvůli přípravě průvodců předem.
Krištof – přeje si delší přestávky – stejně dlouhé přestávky jako učení a přeje si více vyrábění – nadšen z přípravy hmyzího domečku.
Zlobí se na vandaly (zřejmě někdo o víkendu)  kdo trochu domeček poškodil – rozebral. Návrh fotopasti na školkáčky, kteří ničí skřítčí domečky. Chtějí stavět něco pevnějšího. Odsouhlaseno
Návrh Petra M. vyrobit cedule k novým objektům na pozemku – hmyzí domeček, ježší domeček, bylinkový labyrint ( i názvy bylin) nově vznikající vyvýšené záhony. Možná Tom se školáky v úterý nebo ve středu?
Mia – více zmrzliny ve škole a připomíná tradiční cyklovýlet – zřejmě v červnu. Pošleme možné datumy. Odsouhlaseno. Projekt výroba zmrzliny?
Míša – spokojená, uznává že čtvrtek je náročný den, ale děti pracují dobře. Jsme rádi v terénu a učíme se cestou necestou.
Těší se na Valašsko.
Vládík – více jídla. Někdy prý není možné si přidat – potřeba vykomunikovat s hospodáři. Kryštof? Dětem chutná od Kryštofa, Báry, i nedávné pokrmy od Jany Ř. Od Norky jedí málokdy, ale máme info že Norka vaří dobře.
Nathan si přeje aby vařila jeho mamka. Terka přislíbila, že někdy uvaří. 🙂
Kája – spokojená jako to běží
Hanka – spokojená – zajímá se o termín přezkušování. Krátce po chvíli přichází očekávaná zpráva- v pátek 5.5. – nové informace- je to jediná možnost buďme rádi že nemusíme do Hradce 🙂
Petr M. – pochvaluje si práci na hmyzím domečku. Zdá se mu že je příliš mnoho akcí v krátkém sledu –  Safari, Valaši…
Vojta Č. navrhuje akce uspořádávat v dobu kdy se neučí… prázdniny?
Poté s rodiči debata – potřeba aby se učivo neustále nepřizpůsobovalo prvňáčkům ale starším dětem. Hlavně ČJ – Otík a Róza chtějí více gramatiky.
Dále jsme řešili zodpovědnost průvodců při cestách. Potřebná kooperace školáků a ochota poslechnout nejlépe i pomoci se školkáčkama.
Velké téma bylo utrácení peněz na výpravách. Vytváří to nerovnost mezi dětmi pro průvodce je náročné určovat co ještě je snesitelné a co ne. Někteří rodiče si nepřejí jakékoli utrácení peněz dětmi. Nakonec se tedy odsouhlasila eliminace utrácení kapesního na exkurzích a během školy.

Napsat komentář