Sokolíci v obrazech, 2017

Milé rodičovstvo, zde máte přehled téměř všech středečních výprav Sokolíků zachycen foťákem. Od léta až do zimy, co jsme všechno podnikli a že toho tedy bylo:

https://goo.gl/photos/tVxZBzcLMTFbN7t29

 

1.2.2017 Tento týden nás nakonec zlákala zamrzlá Berounka a tak jsme se navzdory původně vytyčené trase ocitli na řece, kde jsme se potkali s Volalavkama a šli dál a dál, kolem Černé skály až do Třebáně. Chtěli jsme na vlastní oči spatřit ledový kolotoč, kteří tam místní o víkendu vytvořili. Bohužel ten zamrzl a tedy nefungoval a my jsme se nechali pozvat do chatičky, kde teď přebývá rodina Žofky ze školky a ti nám ohřáli oběd na kamnech, doplnili teplý čaj a usušili promočené rukavice. Bylo to příjemné zastavení a ohřátí. Děkujeme Terezo a Hynku! Dnes s námi byli i dva školáci – Hugo a Olík. Prostě krásný den. Míša

Zde je krátký zápis Klárky Holoubkové, která si v rámci studia u nás dělala praxi a strávila den s námi když jsme se toulali okolo Třebotova a pak s pondělní skupinkou v zázemí.

Jaká je lesní školka? …V lednu.

Zkusila jsem si být průvodcem v lesní školce. Byl to můj první přímí kontakt s takovou organizací, proto mé představy byly neurčité, zvídavé a obávala jsem se hlavně zimy. První den byl putovní a šli jsme s dětmi na celodenní výlet. Bylo kouzelné pozorovat šťastné tváře dětí, které řádily ve sněhu, bobovaly, klouzaly se po ledu na řece, pobíhaly bezstarostně po lese. Dětem zima rozhodně nevadila a já se teple oblékla, takže jsme si užili hezký den. Zpívali jsme písničky, svačili pod velkou borovicí, u seníku jsme mluvili o zvířatech, které v lese žijí a o lese samotném, děti se velmi zajímaly o přírodu. Jiný den jsme v zázemí vyráběli masky na masopust. Zajímat se a pokračovat v tradicích mi přijde skvělé. V týpí jsme poobědvali u ohně. Děti vědí, jak k ohni přistupovat, chovají se velmi opatrně a pan ohníček se jim líbí. A mně se líbí, jak přirozeně se venku děti baví, i když je venku mráz. V lese je opravdu zábava v každém počasí.  

Klára Holoubková

Studentka Pedagogické fakulty UJEP

 

 

 

Napsat komentář