Jak plyne Leden ve školce, 2017

Jak plyne Leden ve školce, 24.-25.1. 2017

V úterý 24.2. jsme s Eliškou usoudily, že je docela zima a že rovnou z nádraží zamíříme do teepe. Děti byly natěšené, ale pak jim to bylo podvědomě děsně divné a když v teepe shodili batohy, hned se chtěli hrnout zase ven. Nakonec jsme při ohýnku posvačili a vyrazili ven už posilnění. Kopeček od pařezu už je vyleštěný úplně jako zrcadlo, chtělo by to ještě nějaký sníh, který se jako na objednávku, začal zlehounka a potichu snášet. Eliška je skoro s celou partičkou na sněhu, Zdenda je tentokrát zmrzlík, tak mi asistuje při přikládání a přípravách na oslavu Kytčiných narozenin. Před polednem se konečně začínají neochotně trousit do tepla i ostatní Anička, Žofka, Lara, Marlenka, Julinka a pak i kluci Ondra, FrantišekK. a FrantišekH. a také přemluvení Tammík s Jeníkem. Všichni se pouští do kreslení narozeninové knížky. Těšení na oslavu je převeliké, ale ještě pohádka o Sněhu a Mrazu. Oběd od Kryštofa chutná tak, že tento týden si s námi dá i Julinka a dokonce si i přidá, hurá 🙂 Časování je ideální, takže při mytí misek zrovna přijíždí maminka Martina s moooc dobrými mufiny. Oslava se vydařila, přišel i narozeninový skřítek. Všichni se ještě oblizují až za ušima, ale už je třeba balit, hlavně neztratit vlaječky z mufinků a už se vydáváme na nádraží.
Tohle je má první lesní – školková zima a jsem někdy až překvapená jakou mají děti přirozenou schopnost, pokud mají komfort v oblečení, teplém pití a výživné/ ohřívací svačině, zimu zvládnout.

Petra

aviary_1484752583517

 

Středa 25.1.

Zamrzlá řeka je něco naprosto nevídaného.. Dlouho se tomu nestalo a proto nás to k ní volá každou středu. Asi také ptáčci na nás myslí, kačeny, labutě, slípky a volavky. Je krásné pozorovat je v tento čas. Tentokrát mělo o něco více dětí starého pečiva a tak jsme naše ptačí kamarády potěšili. Prosím, myslete na ně a dávejte stranou sušit staré chleby, rohlíky atd. Procházeli jsme se po řece, klouzali se na druhou stranu, bylo to parádní. Říkali jsme si, že když mráz vydrží, mohli by jsme příště vyjet na bruslích… Posilněni svačinkou jsme se pak vydali přes městečko nahoru do zázemí, kde Španďa rozdělal řádný ohýnek. Většina ale  dětí hned zmizela na klouzačku a tak na tvoření opět nedošlo. Však ono na něj dojde, až mráz poleví, ale dokud to klouže a jezdí, je to ta největší paráda!

Gábi

aviary_1485414692008

 

 

Napsat komentář