Pondělí a úterý 10-11.října zapsáno Eliškou

Pondělí 10.10
Přivítání sluníčka, všech v kruhu, probouzení země na nádraží. Putování přes náměstí okolo sanitek až do listnáče, vedle školkové louky. Nasvačili jsme se, pohráli si a pěkně si dešťově zatančili a zazpívali! Zvládli jsme polku, valčík i mazurku. Tančili jsme v kruhu, sami i ve dvojicích.
Náš nový taneček:

Vzal si mrak, černý frak pozval paní bouřku, 

na taneček nad kopeček, točili se v kroužku.

Tančili, rejdili, až to nebem znělo.

Setmělo se, blýskalo se, potom zapršelo!

Po tanečkách jsme na prosluněné louce ještě zpívali s Michalem a s kytarou dětské lidové písničky.
Vyrobili jsme narozeninovou knížku podzimního ladění, děti nakreslily krásné obrázky ve tvaru srdce a na ně pak ještě lepily  listy různých tvarů a barev.
Po výborném obědě od Martina, kdy se opakovaně ozývalo, mňam, mňam a mňam….:)už přišly maminky Atěnka a Verunka, přinesly výborné mufiny s vlaječkami a společně se skřítkem jsme oslavili čtvrté narozeniny Amálky.
Cestou na vlak si děti zpívaly a  pobrukovaly si. Parádní hudební den!
Eliška

20161011_102734

Úterý 11.10.
Přivítali jsme se na nádraží a  pěkně v kruhu proběhlo už naše tradiční: ,,Bum tarata na buben, bum tarata, kdo je ten?“
Do rytmu vytleskáváme a slabikujeme jména všech v kruhu, občas i nějaký ten vtípek:)
Z malých kluků už je nerozlučná partička, Franta a Franta a Tammík a Jenda…..holt jsme na chodníku trochu šiřší, kluky oddělit nelze:).
Po cestě Řevnicemi jsme si nasbírali  jablíčka, a toto dobré osvěžení nám zpříjemnilo výšlap až nad staré místo, svačinka uprostřed lesa, lesní radovánky!
V teepee u ohně jsme vyrobily narozeninovou knížku pro Žofku. Tentokrát listy knihy byly na přání, a to ve tvaru motýlů, hvězd a srdcí!
Po obědě přišla maminka Tereza s pejskem Edou a přinesli jahodový raw dort! Zatímco u ohně skřítek vyprávěl narozeninový příběh čtyřleté Žofky, Petra ušila malý pytlíček na narozeninový kámen. Než ten ale byl do pytlíčku uložen, putoval z ruky do ruky všech Žofčiných školkových kamarádů, všech průvodců, maminky. Žofka si ho pak nesla pěkně pověšený na krku domů:).
Eliška

20161011_142017

Napsat komentář