Výprava na Sněžku 26. – 29.5.

Děti byly všechny naprosto parádní. Teď už můžeme prozradit, že:
První den po obědě jsme fakt zmokli. Následné vyprávění o Krakonošovi, který se mimo jiné podílí na stavu počasí v horách, děti pěkně motivovalo k dobrým mravům a lepší sebepéči.
Na Sněžku jsme tedy v úterý ráno vyráželi s velkou pokorou a také dobře vybaveni. Nepadla na nás ani kapka, i když všude jinde lilo – a že jsme ty hromy i slyšeli! Krakonoš nás svezl až na vrchol (den před tím lanovka jezdila jen na Růžohorky) a pak se nám otevřela panoramata. Slunce a mraky se valily přes obzory. V Poštovně (nejvýše posazené poště) jsme poslali pohled do ZeMě a vydali se ze Sněžky dolů na Portášky, kde je super herní krajina Pecka. Odtud dolů do Pece a domů na Havlovku. Večerní zpívání písně “Není nutno” (to si taky dejte!) a čtení z příběhů o Krakonošovi.
Ve středu už jsme byli opravdu parádně sladěná partička. Mohli jsme tam ještě hezky zůstat. Samozřejmě nám svojí laskavou pevností pomáhal v prostoru také správce Aleš. Hory jsou prostě magie, tak díky, že jsme je mohli prošlápnout s vašimi drahoušky.

Napsat komentář