Schůzka a supervize školkových průvodců 11.1.2021

Milí,posílám zápis ze včerejšího podpůrného setkání s Luciou.
Posílám i vám školním, koho by zajímalo..


Přítomní:Míša, Wáclav, Lucka, Milan, Dita, Eliška, Petra Kas., Jana, Lucia, Gábi D.on-line Desi, Španďa, Majda, chvilku Petr


Reakce na nově nastavená opatření – všichni jsou s nimi v souladu a vzájemně se budou podporovat v jejich dodržování- písemné potvrzení od rodičů školky, kdo všechno může vyzvedávat mé dítě..?


Reakce rodičů – vesměs podpůrné. Ovšem zvedla se i vlna protestu proti přerušení služby dovážení dětí..Návrhy řešení
Nabídnout jim možnost odstoupení bez zbytečných sankcí. Vyhnout se zbytečnému konfliktu, který by mohl přerůst a vyčerpat nás, nebo dokonce položit.


Desi – požádala o přerušení své činnosti. V pondělky bude ve Vlčatech Milan s Janou, pátky za Milana ve Veverkách vezme Gábi s Luckou.

Peťa K. – zvažuje své průvodcování v dalším školním roce s ohledem na dcerku Klárku.


Klubíčko a nové děti – dlouhodobě přerušeno. Rodičům šla nabídka, že by zralé děti mohly začít od 1.3. docházet do školky. 


Top téma Doprovázení/Jízdy dětí od školního roku 2021/22

Jízdy se ukazují dlouhodobě jako velmi zatěžující faktor pro současné fungování. Kompromisy se nám nevyplatily a vnesly spíše zmatek.Od nového školního roku je tedy záměrem oddělit tuto službu od celkové docházky.. Třeba nastavit již nyní, smluvy na příští rok spolu s docházkou rodiče podepisují na jaře.Lucia mluvila o modelu, jenž funguje v jiných alternativních školách v okolí, kde vedení neřeší dopravu děti. Jde o iniciativu rodičů. Je na čase opustit ničivou emaptii a zpevnit se, aby nám v tom bylo dobře.

Předškoláci – schůzka v únoru on-lineNabídka logopedie s Luckou?


Tento zápis i všechny předešlé naleznete pod heslem zde:https://www.zemezeme.cz/pro-pruvodce/

Díky za nás

Gábi Doubek

Napsat komentář