Pátek po Karanténě

22.5.
Když jsme se sešli na hřišti, chvíli jsme si na něm pohráli. I v parku vedle něj jsme si zahráli s pálkami. Tentokrát se přidali i průvodci, aby si mohli vyřídit účty 🙂
Pak jme se lesem přesunuli do zázemí, kde jsme se podívali na začátek naší animace, ve které jsme chtěli pokračovat a nahrávat k ní zvuky. prosto byl v zázemí i pro šermování, a dramatické okénko. Tentokrát jsme „real time“ ztvárňovali čtený text řecké báje. S pár dětmi jsme protáhli a posílili tělo, a přidali se k nám nadšení školkáčci, kteří zřejmě chtějí co nejdříve dohnat velké a silné školáky.
29.5.
Tentokrát jsme pokračovali v našich animacích, a to obou.
Jak film poskládaný z fotek dětí, tak dětmi  kreslených hrdinů.
Opět jsme i nahrávali zvuky.
Přečetli jsme si báje,
Nacvičovali autorské divadlo
A zkoumali sami sebe v konfrontaci se svým strachem během cvičení s meči.
5.6.
Zacali jsme kolečkem, ve kterém jsme si zrekapitulovali pocity a výstupy ze včerejšího parlamentu.
Selhala nám technika, tak jsme tentokrát animací odložili A věnovali se mnohem víc divadlu, které nacvičujeme na závěrečnou slavnost.
K tomu děti Tvořili krásné poutací plakáty.
Mnoho prostoru dostalo také cvičení i s meči, do kterého se tentokrát, alespoň na chvíli, zapojili postupně všichni. Proběhly například překpalivé dívčí duely.
Svůj prostor dostalo i čtení bájí, kreslení hrdinů nebo nácvik psaní.
12.6.
Krasny ‚letní‘ den, a tak jsme byli hodně venku. A ve stínu. Začali jsme ale v jurte kolečkem ve kterém se si četli o Alexandrovi velikém, o Pompejich a o starověkém divadle a jeho maskách: personách. Ty jsme si také rovnou vyráběli, abychom si s nimi mohli zkusit zahrát.
Cvičili jsme se s meči a tentokrát jsme měli cvičnych zbraní šest a tak jsme s nimi zkusili i týmovou hru o vlajku.
Nacvičovali jsme i naše autorské divadlo. A jak se jeho premiéra se blíží, lepší se i výkony představitelů, vyvíjí scénář a mění herci. Jsem velmi zvědavý na slavnostní představení, protože proces tvorby je tak živý, že se ještě může udat spoustu změn, které jak věřím, zvládneme nejen ustát, ale i přetavit v přednost.

Napsat komentář