Duben ve škole, 2018


26.4. Zvukové vlněním a Kanadské odpoledne

Mirek připravil další skvělý projekt. Tématem je stále zvuk, který se učíme nahrávat, pozměňovat i reprodukovat. Každý dostal CD s vlastní nahranou písničkou nebo říkankou z předchozího čtvrtka. Jenže Mirek si pohrál s frekvencí zvuku, a tak v jedné verzi nahrávky dokázal proměnit dětský hlas ve šmoulí řeč. V další verzi nahrávky zase hlas duplikovat a vytvořil tak ozvěnu, jako v jeskynním komplexu nebo velké chrámové lodi. Na CD si pak každý vytvořil vlastní originální cover!
V dalším projektu si každý vyzkoušel, jak si z papíru a dřevěné špejle vytvořit jehlu (přenosku) a reproduktor (tedy ozvučnici) ke gramofonu. A ono to hrálo! Stačí už jen vymyslet nějaký zesilovač zvuku.
A příště nás čeká výroba vlastní žárovky, kde se pokusíme rozsvítit běžnou tuhu do mikrotužky.
Agatha

Po delší době zavítal do školy Chris – táta Mii, který kdysi učil školáky AJ. Měl připravené povídání o Kanadě. Také obrázky, mapy, samolepky, pracovní list a protože se zdá že v Kanadě nemají žádné tradiční jídlo tak jim poveděl o javorovém sirupu a na ukázku a ochutnání přinesl javorová lízátka. Děti měly spousty dotazů, na některé Chris ani neznal odpověď. Pracovní list s kontrolními otázkami byť v AJ měli mnozí překvapivě vyplněn bez zaváhání během chviličky.

Míša

Napsat komentář