Prosinec ve škole, 2017

Úterý 12.12.

blok Eliška a Michal: Dnes byly děti opravdu parádně rozdivočelé a některé unavené, museli jsme tedy víc dbát na bezpečnost a upravit nějaká pravidla hry. Např.místo běhu v pastelkách jsme nasadili rychlochůzi. Byla to opravdu legrace. Muselo tedy proběhnout i nějaké hlasování, aby vsichni byli s novými pravidly spokojeni… Pohybové hry v kruhu s češtinou za doprovodu violoncella. Tentokrát na téma slova nadřazená,  podřazená a slova příbuzná.

2.blok: Eliška a Kamila: čeština. Otík mi ukázal, že během týdne dokončil celou verzi vázaného písma závěsné abecedy:). Pak pracoval na opakování stavby slova a vysvětlili jsme si předpony a předložky.
Ostatní starší i mladší děti slova nadřazená a podřazená.
Starší – Vojta, Matěj a Nathan-slova příbuzná- se spol.kořenem slova.
Mladší – Oliver, Hugo, Máťa, Jura- opakování věta, slovo slovní význam. Původně tato skupina vypadala, že nebude dnes dělat češtinu, ale byli to ochotni zvážit, podívat se co mám. Jura s Máťou si pak vzali písanku a cestovali s ní do itálie, Oliver postupně zvládl s lehkostí a neuvěřitelnou rychlostí oba prac.listy. To nalákolo celou jejich skupinu. Takže nakonec udělali všechno z nabídky.
Zaznamenávám pěkný posun v psaní.

Nejmladší- dlouhé samohlásky Á, É, Í, Ó,Ú, Ý. Čtení a pexeso abecedy.

Úterý 5.12.
1.blok: Eliška a reprodukovaná hudba. Pohybové hry se slovy stejného a opačného významu, objevili jsme i slova mnohoznačná a citově zabarvená. S míčem i bez. Běh, stronzo- reakce na hudbu a na tleskání. Pastelky. Posilování a protahování.

Svačina v malé jurtě

2.blok: Eliška a Kamila. Čeština: Všichni  slova souznačná a protikladná. Otík navíc slova citově zabarvená a mnohoznačná a  skladba slova ( kořen, předpona, příponová část). Pexeso se slovy příbuznými vyjmenovaným slovům.
Samohláska O (nejmladší děti), malování O ve vzduchu, duhové na papír, doplňování, kde slyším o, písanka, pexeso abecedy.

3.blok: Míša Sklenářová a Kamila: matematika

Napsat komentář