Z kroniky 3.-7.10.

V pondělí pelášíme z nádraží rovnou do zázemí, aby jsme po cestě nezmokli. Po svačince v teepee usuzujeme, že pršet hned tak moc nebude a vydáváme se do lesa. Zdolat kopec do rokle a vyškrabat se z ní není jednoduché, ale zvládneme všichni, hurá. Házíme na cíl šiškou, běháme pod lanem, podlézáme ho, přeskakujeme a už zpátky stejnou cestou přes rokli na oběd a tvoření. Šupem na vlak celkem na lehko, ale na posledních 150 metrů nás chytí takový“ slejvák“, že vypadáme jak vodníci. nebrbláme utíkáme. A ve vlaku vzpomínáme na ty ještě nedávné horké dny.

v úterý hned na nádraží v Řevnicích oblékáme pláštěnky a ulicemi se proplétáme mezi provazy deště. Honem do teepee. Eliška rozdělává oheň a za zpěvu „ohni proměň mne a dej mi svou sílu, já volím život ano, já volím odvahu, tančit mezi plameny…..“Svlékáme promočené oblečení a boty. Povedlo se, oheň hoří. Popíjíme horký čaj. Tvoříme z barevných papírů a narozeninovou knihu pro Anežku. Pohodička. Stíháme uschnout a přestává déšť, tak si pěkně užíváme běhání venku, ještě než začne oslava. Vlakem jedeme tentokrát všichni na Hlavní nádraží. Máme za sebou pěkný podzimní školkový den.
Petra

 

Zápis z úterka
Cáky cáky z oblohy padal deštík stonohý, cáky cáky cáky, přinesly ho mraky!!! Bylo bláto, pršelo a k mému překvapení to způsobilo dětem povětšinou radost. To se mi ulevilo!  Některé skákaly do louží už na nádraží, putovali jsme od louže k louži, a pak se vesele sušili u ohně v týpí. Opravdu dětem uděláte radost, když jim dáte holinky a přes ně navlíknete ještě nepromokavé kalhoty, ať si den mohou užít se vším všudy:). Nalepovali jsme trhané barevné papíry a tvořili hrušky a jablíčka, nakreslili jsme narozeninovou knížku pro Anežku ve tvaru srdce. A řádně jsme Anežčiny narozeniny oslavili.
Eliška

Napsat komentář