Škola přespávaní 13. – 14.9. 2018

Škola přespávaní 13. – 14.9. 2018

Sešlo se nás postupně 23 dětí a 5 průvodců a rekla bych, že jsme si spolecný čas v jurtách a okolí dost užili, i když kvůli dešti a převažně dámském obsazení dospěláků se nakonec nekonalo stěhování – odložili jsme na brigádu, kde budou moct pomoci i silné paže otcovské 😉
Krom skotačení a různých improvizovaných her jsme si v lese každý našli svůj kamínek a taky jeden velký placák na oltář, kde budou bydlet. V jurtě jsme za zvuku bubinku a klarinetu podnikli šamanskou cestu, na které jsme hledali obraz – kazdy svůj symbol, ktery jsme potom na kaminek nakreslili. Cestu do hlubin pod kořeny sveho stromu měl kazdý jinou, někomu se ukázal i jeho průvodce..
Kaminky nam budou ukazovat, kdo je dnes ve škole a kdo ne, kdyz je někdo smutný, dame jeho kaminek doprostřed a když několik dětí bude mít něco na řešení, budeme s kaminky taky pracovat.
Po fajn večeři od Báry jsme se vydali do stmivajíciho se lesa a chvilemi jsme sli zcela ptichu a diky tomu jsme mnohe viděli i slyšeli – netopýry, Měsíc, veverku, žábu, skřítka i vílu…
Večer jsme se ještě vrátili k malé záhadě s vyměněnou svačinou, ktera se ocitla v botohu někoho, kdo o tom nevěděl – záhadu jsme vyluštili, proběhla omluva a smíření a přitom jsme ještě ve světle svíčky přečetli kousek Tobiase Lollnese a vmžiku už všichni spali, až do samovolného hromadného budíčku kolem půl sedmé ráno.
Pro mě byla úchvatná snídaně- počkali jsme, až budou všichni mít sbalené spacáky a pak místo stání ve frontě si všichni v klidu sedli a potom si každý objednal své přísady a první stanovená roznašecí služba – Nathan – servíroval misky na stůl. Hladina hluku a rozruchu tím klesla skoro na nulu a mohli jsme se krásně kultivovaně najíst:)
Díky všem za učast, malým i velkým!
Kataka

Napsat komentář