Červnová škola, 2018

Škola úterý 19.6.
1.blok: Eliška a Michal: pohybové hry s hudebním doprovodem, se zapojením češtiny. Zopakovali jsem vše co jsme probrali. Od abecedy, přes samohlásky, souhlásky tvrdé, měkké a obojetné, vyjm.slova, podstatná jména, rody a vzory, slabikování, hláskování, určování i/y, dlouhé a krátké samohlásky…. Děti vše znají! Paradá. Přidali jsme ke všemu X,Q,W. Proč je máme v abecedě, k čemu nám jsou….
2.blok:Čeština: Nejmladší skupina X,Q,W, dokončíme příště. Prostřední skupina bě,pě,vě,mě testík a kluci si vyžádali písanku vázaného písma. Vše dokončíme příště.. Matěj a Nathanael vyjmenovaná slova po S, dokončíme příště.. Otík, podstatná jména rodu mužského / předseda a soudce. Dokončíme příště.
3.blok: Míša Višňa a Michal: matematika

Škola úterý 12.6.
1.blok: Eliška a Michal a violoncello : pohybové hry s hudebním doprovodem, se zapojením češtiny. Na návštěvě byla  dokumentaristka Tereza Reichová s dvoučlenným štábem, zvukař a kameraman a Míša Formanová.  Proběhlo tedy natáčení materiálu dokumentu pro pořad České televize Náš venkov. Vznikne půlhodinový film s tématem základního vzdělávání. Není to film kritický, ale zaměřuje se naopak na tři různé školy v našem kraji, které dělají vše proto aby se v nich děti cítily bezpečně a šťastně.
Vydali se s námi přes město, točili tedy i cestu. Při pohybovce nás nechali pracovat jako vždy, tedy rozhýbání, posilování, protahování a češtinářské hry s míčem napříč 1.-4.třídou, tvorba písmen z vlastního těla a těla kamarádů, zklidnění, poslech hudby, relaxace, improvizace.  Jen občas se režisérka Terka na něco zeptala. Tedy vše bylo spontánní a přirozené. Po přestávce svačinové a fotbalové jsme zasedli v lese v kruhu a povídali jsme si o návštěvě v ZŠ Korunovační, o tom jak to chodí  u nich a jak u nás….To zabralo 2.blok. Těšte se na záznam! Máte skvělé děti!!! 
3.blok po obědě:Michal a Eliška, četba příběhu z knihy Kateřiny Sidonové, dočteme příště. Focení s Petrem Hofíkem! Čeština: Nejmladší skupina F,f. Prostřední skupina bě,pě,vě,mě pokračování. Matěj a Nathanael vyjmenovaná slova po S. Otík, podstatná jména rodu mužského / muž, stroj.
Eliška
Zápis
Škola úterý 5.6.

1.blok: Eliška a Michal: pohybové hry s hudebním doprovodem, se zapojením češtiny. Kreslíme/ píšeme svá jména do prostoru temenem hlavy, ostatní dělají zrcadlo. Hra s míčem tentokrát se zaměřením na podstatná jména rodu mužského, Otík určoval i vzory, ostatní děti slova vymýšlely a  počítaly slova a slabiky, utrčovaly první a poslední písmena, dle úrovně měkká a tvrdá i,y. Hra pastelky a ořezávátko. Závěrečné zklidnění, uvolnění a protažení.2.blok:Čeština: Nejmladší skupina G,g Prostřední skupina bě,pě, vě,mě. Matěj vyjmenovaná slova po P, pokračování. Otík, podstatná jména rodu mužského, vroz pán a hrad.

3.blok:Michal a Míša Višňa Sklenářová: matematika

Napsat komentář