zážitky z páteční školy – 4. května 2018

Pěkný večer rodičům i dětem 🙂

Dnešní den měl jeden hlavní highlight: pointilismus. Měli jsme nakoupené tempery a v plánu bylo kreslit prsty ťupky různými barvami. Kamila brzy uvedla na pravou míru, že pointilismus není ve skutečnosti pozdně evropský impresionistický vynález, ale starodávný výdobytek kultury aboriginské – z protilehlé Austrálie. Proto jsme si prohlédli pár aboriginských výtvarných děl a pustili se do práce na dva dlouhé pruhy papíru. Někdo kreslil vysloveně abstraktně, jiný si předkresloval tužkou zvířata či artefakty a někdo zase raději namísto temper zůstal u fixy. Výsledek posuďte sami na základě přiložené fotografie..

Jinak jsme cvičili jógu, tak jako obvykle. Sestavu Khatu pranám a další individuální cvičení. Také jsme četli poslední tři příběhy z řecké mytologie (největší zájem vzbudil příběh o Faethyovi, synovi boha Hélia, kterak zkoušel řídit sluneční vůz…) a na závěr jsme vyřezávali ze dřeva dřevěné nože.

!!! Prosíme rodiče, aby dětem určitě dávali s sebou do školy nůž: asi polovině dětí dnes chyběl a to je pak spousta smutných očí, upřených s marnou nadějí na průvodce…;-)

Síjúsún
Sebastián et Kamila

Napsat komentář