škola duben pátek a pondělí 2018

pátek 27.4.2018

Hurá slavíme, konečně jsme u konce s projektem branky. Od poražení stromů v lese, přes odkůrování, měření a plánování až po fotbal. Dokonce i staré sítě do nich jakž takž pasují. Velké díky patří hlavně Otíkovi, který na brankách opravdu neúnavně pracoval, ale samozřejmě se na jejich výrobě v různých fázích podíleli všichni. Máme velkou radost, že jsme letošní projekt dětí dotáhli do konce a těšíme se na další. Myslím, že jsme se opravdu všichni zlepšili v sekání, řezání, odkůrovávání, vrtání, měření i broušení. No a v pátek krom fotbalu probíhalo i vyřezávání, Igor přinesl parádně nařezané hranolky lípy a pustili jsme se do jemné práce na mazacím noži. Někteří vydrželi vyřezávat jen chvilku, někdo potřeboval občas pomoci a někdo vydržel vyřezávat celé dopoledne. Tigra se do toho zakousla s velkou vervou a jemně, leč neúnavně pracovala ještě u oběda. Jura se naopak přiřítil až po obědě a s velkou silou a rychlostí svůj mazací nůž za odpoledne dokončil.

Kamila

pondělí 30.4.

Sluníčko nás vítá na nádraží, how many are we? How many girls? How many boys? Where are we going? Who is the leader? Jdeme tedy pod vedením Vojty a Matěje na velké hřiště. Hrajeme různé hry, procvičujeme barvy, části těla, slovesa, zvířata. Poté do velké jurty, kde nás čeká cesta do Anglie. Děti se předbíhají, kdo začne se svým referátem. První je Anež s parádními fotkami britských památek, následuje Zoro s Jurou a anglická zvířata, Vojta přináší svůj úžasný cestovní deník (velká poklona Hance za zpracování) a bere nás do Londýna a na konec Ota mluví o tradičních anglických sportech. Děti sledují, zapisují a opakují slova, která píšem na tabuli,  vše dopňujeme fotkami či videi. Učíme se píseň London is burning a podaří se nám zapívat nejen dvoj ale i trojhlasně. Na závěr se domlouváme, kdo si co nachystá pro naši příští cestu do Indie.

Odpoledne zpíváme a hrajeme písně na zítřejší májku a Michal to prolíná mravoukou 🙂  Děti se nejdřív netvářily zrovna nadšeně na májkové písně, ale nakonec s pomocí intu tyčí vytvořily super zvukovou i choreografickou kulisu. Moc je to bavilo  a na celé atmosféře to bylo dost znát. Michal skvěle zastihl moment a ve své mravouce tohle zvědomil. “ Když vás něco nebaví, buď můžete jít od toho, nebo najít způsob, jak vás to bavit začne. Pak to teprve můžete začít dělat naplno.“  Závěrečný úklid proběhl rychle a hladce a hurá na vlak.

Kamila

Napsat komentář