3. týden – září

Pondělí – 18.9. s Petrou a Tomem

Dneska jsme šli na hřiště, hráli jsme hru na barvy a na zvířata. Pak jsme šli na jurtu, pak jsme dělali a kreslili sešity. Ukazovali jsme si sešity, a zapsali jsme počasí do tabulky. Před odchodem si Matěj vytrhl zub.

Napsal Oliver Kříž

Středa 20.9.

Ráno jsme na hřišti dováděli a protahovali si tělo různým způsobem – ještě že máme tak vybavenou venkovní telocvičnu na dosah 😉 Na opičí dráze jsme si stopovali čas – každý soutěžil sám se sebou.
V jurtě jsme dali dohromady, jaká španělská slovíčka kdo zná a byla toho plná tabule. Hráli jsme hru:
Cabeza hombros
rodillas dedos 3x
Cabeza hombros
rodillas dedos
Ojos orejas boca nariz
Kluci Vyšínští si ji pamatovali kdysi od Temoka ( je to přeložené z AJ „head and shoulders“ se stejnou melodií).
Počítali jsme kroky do deseti.
A přidali jsme arriba – abajo (nahoře -dole)
Derecha – izquierda (pravá – levá)
Mano – pié (ruka – noha)
A chvilku jsme si s tím prohráli.
Po obědě rokle a fotbal a vymýšleli jsme, co budeme vyrábět na prodej na trhu.
Díky Katka

Čtvrtek 21.9. s Kryštofem a Míšou

Když jsme se všichni setkali, tak jsme po krátkém úvodu a připomenutí objevů z minulého týdne na Smíchově vyrazili po železničním mostě přes Vltavu na náplavku a dál až na Žofín. Po cestě jsme pozorovali a četli různé reklamy a posuzovali zda-li jsou klamavé či ne ( Největší výstava,… Vyjímečnost je lepší než všednost …..) a také koukali jak lidé používají v reálném životě různá média.

Nejvíce nás po cestě přitáhlo LEGO ( Muzeum Lega na Národní), kde nás hlas Bara Simpsona lákal dovnitř slovy: „Pojďte dovnitř, venku je nuda…..!“Vnímali jsme jak nás Lego přitahuje a domluvili se, že se budeme snažit tu přitažlivost pozorovat.

Po malé zastávce v Národním divadle nám útočiště poskytlo kino Ponrepo, kde jsme prohlédli sál a pak si tam pochutnali i na výborné domácí polévce.

Na cestě zpět jsme šli opět kolem LEGA a domluvený experiment jsme dotáhli do konce. Většina děti neodolala a skončila s letáčkem od hbité pracovnice u dveří. S některými dětmi to ani nehlo a jen Maruška z partičky zvědavých šla sama letáček po chvilce vrátit. Někdo jej hned hodil do koše a někdo si jej nechal na památku v baťůžku. Nic nebylo špatně, nic dobře. Jen jsme si toho všímali a byla to legrace.

Navštívili jsme po cestě dvě hřiště, děti si skvěle společně a bez konfliktů! v různých kombinacích hrály. Jsou neskutečně otužilé. Otík se dokonce převlékl do kraťasů a chvíli chodili po Žofíně i bosí. Nebylo lehké je přinutit se obout či přioblíknout. Vaši vymrzlí průvodci

PS: Dnešní zápis vzhledem k charakteru programu v terénu sepisuje Míša po poradě s dětmi a jejich názory. Kryštof děti pěkně navádí, tak aby si na vše přišly samy, nemanipuluje a jsem přesvědčená že každý si kousek prohlédnutí odnesl.

je pátek 22.9.17
Sešli jsme se na nádraží, potom jsme šli na jurtu po cestě jsme si říkali vtipy a hádanky.
Když jsme přišli tak jsme si udělali kroužek,v kroužku jsme si řekli že je dneska rovnodenost.
Poté následovala svačina. Po svačině jsme hráli fotbal,vyráběli sešity a dodělávali kozu.
Poté jsme naměřili bránu. na novou bránu potřebujeme prkna po :
              6×280 cm
              4×200 cm
              4×150 cm
           a 4×130 cm prosíme rodiče či průvodce. jestli by nám je někde nesehnali.
Ve velké  jurtě jsme cvičili jogu. Potom jsme šli na oběd a pak jsme znovu hráli fotbal a proháněli Sebíka a hráli na babu a šili sešity. A teď píšem zápis a děláme vlaštovky a meče a nože a sekyrky.
psali Otakar a Zoro a Kamila

 

Fotky a videa školáků doplňujeme ZDE

 

Napsat komentář